0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Landsholdssvømmere: Det er fedt, at vi har haft mere end ét forsøg

16-04-2021

En lang EM-kvalifikationsperiode lakker mod enden. EM-holdet udtages efter Danish Open.

Af: Klaus Bach Christensen

I morgen går det løs i Taastrup Svømmehal, hvor landets svømmeelite på ny har mulighed for at kvalificere sig til sommerens internationale mesterskaber. Normalt plejer Danish Open at være svømmernes eneste mulighed på dansk grund for at kvalificere sig til eksempelvis EM og VM, men det har coronaepidemien ændret på. I år har svømmerne haft en længere kvalifikationsperiode, og det sætter flere pris på.

 

- Normalt er der kun et udtagelsesstævne. Det lægger et stort pres på dine skuldre, så det har været fedt, at vi i år har haft flere muligheder for at kvalificere os. At konkurrere flere gange på kort tid gør det muligt at sætte nogle solide løb sammen i modsætning til tidligere, hvor alting mere eller mindre har stået på et bræt, siger Emilie Beckmann fra Tune I.F./GTI Swim/NTC.

 

Både ved OL-kvalifikationsstævnet i Vejle og ved Malmsten Swim Open i Stockholm har landsholdssvømmeren svømmet under kravtiderne til EM på 50 og 100 meter butterfly, og blot 0,09 sekunder fra OL-kravet på 100-meteren. Til Danish Open er fokus på at forbedre de hidtidige præstationer.

 

- Vi har i lang tid været i totalt racing underskud, så at svømme to stævner på en uge giver lidt vibes, fra da jeg deltog i ISL i efteråret. Selvom vi på det her niveau har en relativ klar raceplan, kan den godt blive lidt rusten, når vi ikke har svømmet flere stævner, end tilfældet har været. Til Danish Open er det derfor rart, at jeg har mine races frisk i erindringen, så jeg er bevidst om, hvad jeg skal forbedre for at præstere endnu bedre, slutter Emilie Beckmann.

 

Landsholdssvømmerne Emilie Beckmann og Rasmus Nickelsen.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Landsholdssvømmer Rasmus Nickelsen er ligeledes glad for, at han har haft mulighed for at sætte sine løb sammen af flere omgange. Ved OL-kvalifikationsstævnet i Vejle svømmede den 18-årige svømmer fra Helsingør Svømmeklub juniorrekord på 50 meter butterfly, og han ser frem til endnu en gang at trække i stævnebukserne, for der har, ifølge ham selv, lige manglet det sidste indtil nu.

 

- Hverken i Vejle eller i Stockholm har jeg levet op til mine egne forventninger. Det skyldes en kombination af flere ting, men jeg føler, at jeg sammen med min træner har fået de sidste detaljer justeret, så jeg forhåbentlig leverer nogle gode præstationer til Danish Open. Om det bliver til nogle kravtider, må tiden vise, men får jeg løbene til at spille, er jeg sikker på, at jeg slår ind i tider, der er hurtigere end mine hidtidige tider i sæsonen, siger Rasmus Nickelsen.

 

Hvordan det går Emilie Beckmann, Rasmus Nickelsen og de andre svømmere ved Danish Open, kan du følge på SvømmeSport, Instagram og LiveTiming, hvor du har mulighed for at livestreame løbene. Umiddelbart efter de enkelte stævneafsnit uploades løbene på YouTube.

 

Hvad landstræner Stefan Hansen forventer af Danish Open, kan du læse her.

 

Hurtigt overblik

  • Danish Open 2021 afholdes i Taastrup Svømmehal i perioden 17.-25. april.
  • Stævnet afvikles på langbane (50 m).
  • Dansk Svømmeunion har sammen med Danmarks Idrætsforbund udarbejdet en coronaprotokol bestående af restriktioner, der er skærpede i forhold til dem, der gælder for det øvrige samfund.
  • Alle deltagende svømmere defineres som værende professionelle atleter jævnfør Kulturministeriets definitioner for professionel idræt.
  • Professionel idræt er undtaget det generelle forsamlingsforbud.

 

Coronaprotokollen for Danish Open indeholder blandt andet følgende skærpede restriktioner:

  • Alle, der skal have adgang til Taastrup Svømmehal, skal fremvise en negativ COVID-19 PCR-test, som skal være foretaget tidligst 72 timer før første indgang i hallen.
  • Eventet afvikles som en lang række separate stævneafsnit med grupper af maksimalt 20 svømmere, som hele tiden holdes adskilt.
  • Alle anvendte rum og opholdssteder lever op til arealkravet på minimum fire m2 pr. person
  • Den enkelte gruppes flow er hele tiden ensrettet, så områder og kontaktflader løbende kan afsprittes og rengøres.
  • Under konkurrencerne vil der aldrig være mere end seks svømmere i vandet ad gangen, selvom der er 10 baner. Svømmerne vil konkurrere med mindst to meter mellem sig.
  • Der vil aldrig være mere end 30 personer samlet i svømmehallen ad gangen.
  • Dommere, officials og øvrige involverede personer skal bære visirer/mundbind i svømmehallen.
  • Alle tilmeldte klubber skal stille med en COVID-19-ansvarlig, der skal kunne håndtere evt. smitteopsporing.

 

Se hele coronaprotokollen her.


 






Cookieindstillinger