0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Praktikforløb er en kæmpe gevinst

16-04-2020

Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion har på ny en praktikant, og det er en succes for begge parter.

Af: Klaus Bach Christensen

Er det muligt at få en praktikplads hos Dansk Svømmeunion? Svaret er ja, og det kommer af, at Anton Bundgård under sit praktikophold for alvor har tilført værdi til setuppet i Dansk Svømmeunions Sportsafdeling.
 
Anton Bundgård er i gang med at læse sin kandidat i idræt på Aarhus Universitet med et idrætsbiologisk spor.
 
- Jeg vidste, at sportsfysiolog Lars Johansen er en del af aktiviteterne i Sportsafdelingen – på landsholdene og i træningsmiljøet på NTC. Det tiltalte mig at kunne få adgang til Lars’ store viden om fysiologi relateret til svømning, ligesom jeg gerne ville have et dybere indblik i, hvordan Lars kommunikerer med trænerne på kanten, og hvordan de omsætter den viden i praksis, siger Anton Bundgård.

 

Anton Bundgård er i praktik hos Dansk Svømmeunion.
Foto: Privatfoto.

 

Navnet kan virke bekendt for nogle, hvilket kan skyldes, at Anton Bundgård tidligere har været 2. holdstræner i Silkeborg Svømmeklub og assistenttræner på 1. holdet i startfællesskabet Aarhus Swim. Derfor var et praktikforløb hos Dansk Svømmeunion oplagt.
 
- Konkret har jeg fået en langt større forståelse af NTC og det arbejde, som de udfører. Fagligt har jeg også koblet teori til praksis. Eksempelvis har jeg kastet mig ud i et projekt, hvor jeg har vægtet træningsintensiteter med henblik på at kunne beregne et mere præcist workload, der tager højde for både volumen og intensitet. Workload er et vigtig parameter med henblik på ønskede træningsadaptationer og tilrettelægning af superkompensationer gennem sæsonen. Der findes allerede lignende systemer, der har vægtet forskellige intensiteters belastninger, men ikke nogen der passer til de træningszoner, som NTC og mange andre danske klubber anvender såsom A1, A2, A3 osv., siger Anton Bundgård.
 
Netop projektet om vægtningen af træningsintensiteter skal sportsfysiolog Lars Johansen til at evaluere.
 
- Det har været en kæmpe gevinst at have Anton Bundgård med på holdet. Det har resulteret i, at vi har kunnet lave flere udviklingsopgaver, og Anton har blandt andet været en stor kapacitet i forhold til indtastning af træningsdata, optimering af analyse af træningsdata, faglige input til diskussion af kvantificering af træningsload samt oplæg til projekt om subjektiv vurdering af belastning under træning – brug af RPE score på NTC, forklarer Lars Johansen.

 


Lars Johansen har i mere end 20 år været tilknyttet elitearbejdet i dansk svømmesport.
Foto: Dansk Svømmeunion

 

Lars Johansen hæfter sig ved værdien af Anton Bundgårds praktikforløb og ser gode muligheder for, at flere i fremtiden kan få praktikpladser i regi af Dansk Svømmeunion. Selv har Anton Bundgård også kun godt at sige om praktikopholdet, som fortsætter nogle uger endnu.
 
- Coronavirussen har naturligvis spillet en ærgerlig rolle de seneste uger, men inden da nåede jeg alligevel at have et tæt samarbejde med alle i sportsafdelingen og NTC-svømmerne. I lockdown-perioden har jeg beskæftiget mig mere med faglitteratur og samarbejdet med Lars, hvilket har været lærerigt og inspirerende.
 
Også landstræner Stefan Hansen har været mere end tilfreds med praktikforløbet.
 
- Vi havde en forventning om, at vi ville få en ihærdig, motiveret og faglig dygtig praktikant med i teamet omkring NTC, som skulle kunne hjælpe os med at få afsluttet og opstartet forskellige projekter. Anton har overgået vores i forvejen høje forventninger, hans bidrag til NTC teamet har været på et fagligt og personligt meget højt niveau, hvor han har hjulpet med såvel at få afsluttet nogle projekter og sat andre projekter godt i gang. Dele af dette arbejde har vi delt i forbindelse med vores online seminarer og kommer til at dele mere i fremtiden efterhånden, som vi får færdiggjort projekter og opnår ny viden.

 






Cookieindstillinger