Ide er bestyrelsens kandidat til én af i alt to vakante pladser. Bliv klogere på Ide her.
Af: Nora Thomsen
Når der afholdes valg til Dansk Svømmeunions bestyrelse ved generalforsamlingen lørdag den 21. april, vil der være to ledige pladser i bestyrelsen.
Som tidligere annonceret har bestyrelsen selv fundet to kandidater til de ledige pladser. Det er Ide Kristine Kromann og Allan Nyhus.
Nedenfor præsenterer den ene af kandidaterne sig – Ide Kristine Kromann.
Potentialet i at tænke bredt
Svømme- og vandaktiviteter besidder mange af de samme motions-, sports- og sociale kvaliteter, som vi kender fra andre idrætsgrene. Samtidig har Dansk Svømmeunion et ansvarsområde og en eksistensberettigelse, der på væsentlige områder adskiller sig fra andre idrætsorganisationer. Vi repræsenterer en mangfoldighed af såvel discipliner som målgrupper, når man ser på diversiteten af foreninger, organiserede og organiserede udøvere samt kommuner, skoler med flere, der beskæftiger sig med vandaktiviteter. Det kan være en udfordring at varetage så bred en gruppes interesser. Rollen som (potentiel) repræsentant for den brede gruppe af vandsportsaktører udgør samtidig et potentiale, som jeg mener, Dansk Svømmeunion som Danmarks tredjestørste idrætsforbund har et ansvar for at indfri. Dansk Svømmeunion har om noget forbund været vant til at skulle tænke nyt og på tværs af de eksisterende klassiske discipliner. Vi kender om nogen til facilitetsudfordringerne og har formået at skabe en professionalisering inden for livredning ved at turde tænke anderledes og indgå i tæt samarbejde med aktører uden for idrætsverdenen. Potentialet i at favne bredt bør vi arbejde endnu mere målrettet på at indfri.
Modet til at samarbejde på tværs
Jeg tror på, at flere får mulighed for at blive bevæget af vandaktiviteter og idræt generelt, hvis vi tør og formår at tænke og samarbejde på tværs af discipliner og idrætsorganisationer. Den enkelte forening og den enkelte idrætsudøver får mere idræt, socialt fællesskab og ressourcer, hvis vi samarbejder på tværs. Ikke blot mellem de forskellige former for vandsportsaktiviteter, men også i forhold til andre idrætsgrene samt kommunale og kommercielle aktører uden for idrætsverdenen. Det formelt indgåede samarbejde med DIF og DGI er et godt eksempel på den vej, jeg mener, vi som forbund bør gå og bakke op om. Det er en oplagt mulighed for at vise, at summen kan være større end enkeltdelene og det til mærkbar gavn for den enkelte forening og udøver. Vi skal gøre det på forbundsniveau, men vi skal også hjælpe den enkelte forening til at kunne løfte opgaven med at samarbejde med aktører uden for foreningens eget regi.
Opfølgning og et stærkere faktabaseret beslutningsgrundlag
"Vi siger, hvad vi gør og vi gør, hvad vi siger". Sådan beskriver Dansk Svømmeunion et grundlæggende princip for, hvilke værdier, unionen arbejder efter. Det er et stærkt princip, som jeg gerne vil være med til at sikre, at vi bliver ved med at efterleve. Dertil vil jeg arbejde for, at sætningen skal kunne afsluttes med: "...og vi følger op på, om vi når det, vi siger, vi vil". Hvis jeg bliver en del af Dansk Svømmeunions bestyrelse, vil jeg arbejde for, at vi bliver bedre til at følge op på, hvordan det går med de initiativer, vi igangsætter. Det skal vi af flere årsager. For det første sætter det os bedre i stand til at finde ud af, om der er behov for at justere på indsatserne undervejs. For det andet står vi som forening og forbund langt stærkere, hvis vi har fakta i orden, når vi løbende skal have politikere, embedsmænd, kommercielle samarbejdspartnere med videre i tale omkring eventuelle investeringer i nye faciliteter, ressourcer til nye projekter med videre.
Hvis jeg bliver valgt til Dansk Svømmeunions bestyrelse, vil jeg således konkret arbejde for:
Hvem er jeg, og hvad kan jeg bidrage med?
Svømmemæssigt er jeg først og fremmest rundet af mine 10 år i Vejen Svømmeklub og hele miljøet omkring Vejen Idrætscenter, som allerede dengang formåede at samtænke foreningsidrætten med kommunale og kommercielle tiltag til gavn for alle parter - ikke mindst de idrætsaktive. Jeg har brugt de fleste af mine vågne timer fra jeg var 10-17 år i og omkring de aktiviteter, som engagerede og bevægede kommunens børn og voksne på tværs af idrætsgrene, sociale skel og interesser. Jeg startede faktisk mit svømmehalsliv som udspringer. To år senere lokkede 3. holds svømmetræneren til et par træningssessioner og et stævne. Et DUKA stævne og en delfin bronzenål senere var jeg solgt: Svømning og alt hvad der relaterer sig hertil kom til at fylde mit liv og give mig en forståelse af, hvor stor en forskel vandaktiviteter og idræt generelt kan gøre for et menneske og for sociale fællesskaber som helhed. Jeg har selv oplevet, hvor meget mit foreningsliv og konkurrencesvømningen har givet mig af grundlæggende værdier samt styrke, som jeg bruger hver dag. Også i mit arbejdsliv.
Jeg har ud over min fortid som konkurrencesvømmer undervist i alt fra babysvømning til konkurrencesvømning, livredning og sågar vandgymnastik. Derudover har jeg fungeret som livredder i syv forskellige svømmehaller og blev sidenhen kystlivredder. I perioden 2005-2007 var jeg leder af LivredningsSektionen, som det hed dengang. Det var her, jeg for alvor fik øjnene op for, hvor bredt Dansk Svømmeunion kan favne og hvor meget værdi, vi kan skabe, hvis vi tør og formår at tage et bredere perspektiv på såvel vanddiscipliner som faciliteter. Det er det mod og den tilgang, jeg tog med mig, da Lyseng Svømmeklub bakkede mig op i opstarten af teenage livredningshold, hvor vi også trænede og tog på ture i naturen. Det var ligeledes den tilgang, der var mit brændstof, da jeg var med til at udvikle og udrulle de landsdækkende livredningsaktiviteter som Dansk Svømmeunion afholdte de første år af samarbejdet med TrygFonden.
Professionelt har jeg en uddannelsesmæssig baggrund i Statskundskab og har 14+ års erfaring med markedsanalyser samt strategiudvikling og implementering som konsulent - henholdsvis medarbejder og leder - i store og mellemstore private virksomheder. Er i dag strategichef i Danske Spil, hvor jeg primært fokuserer på, at få de forskellige organisatoriske enheder til at samarbejde bedst muligt til glæde og gavn for overskudsmodtagerne, som er DIF og DGI. På dage hvor bølgerne går højt, og samarbejdet knaser, finder jeg brændstof til at kæmpe videre ved tanken om, hvor megen værdi Foreningsdanmark er med til at skabe for overskuddet.
Du kan kontakte Ide Kristine Kromann på e-mail: idekristine@mail.com og på mobil: 27 14 42 06.
Se Allan Nyhus’ præsentation af sig selv her.