0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Højt humør og holdånd i Krüger Stafetten

31-08-2010
Femte udgave af Christiansborg Rundt bød på premiere på Krüger Stafetten. At dømme efter begivenhedens tilslutning lørdag er dette tiltag så absolut kommet for at blive. Følg her en af de mange stafetter i herlige ord og billeder.

Af: 21


De 39 deltagende stafethold, der hver bestod af fire svømmere, som skulle tilbagelægge 500 meter, og dermed samlet de to kilometer rundt om Christiansborg, gav sig ud i svømmetagene med en glæde, og med en ægte teamspirit og interesse for holdkammeraternes præstationer i det københavnske havnebad, så det var en lyst som tilskuer at overvære.

Undertegnede havde selv fornøjelsen af at følge ”Team Egedal” rundt på ruten. Team Egedal bestod af fire gymnasielærere - Morten Parsholt (38), Søren Larsen (34), Rasmus Raaschou (26) og Bianca Ehrlich-Eriksen (27) - fra Egedal Gymnasium.


Team Egedal fremviser "holddragten" - de røde badehætter.
Fra venstre: Morten Parsholt, Bianca Ehrlich-Eriksen, Rasmus
Raaschou og Søren Larsen.

- Vi har gruppepresset hinanden til at være med. Og vi håber at komme under de to timer, lød det beskedent i kor fra de fire humørfyldte svømmedebutanter i åbent vand-sammenhæng. Holdet havde besluttet at starte med Søren Larsen i bassinet. Kemilærer Larsen, hvis besøg på Nørrebro Bryghus aftenen inden stafetten havde stået på andet end H2O, var selv i tvivl om hvor han stod præstationsmæssigt. Aftenens udskejelser kombineret med manglende svømmetræning havde sat sit præg.
- Det handler om ren overlevelse, lød det med et glimt i øjet før starten i heat 2.

Starten gik, og Team Egedal med de røde badehætter og med Søren som førstemand lagde godt ud. Selvom han hældte mest til brystsvømningen inden kampstart blev det til kombineret crawl og bryst de første 100 meter hen forbi Den Sorte Diamant. På det tidspunkt lå Team Egedal på en fornem syvendeplads i heatet, men Søren Larsen slog herefter over i rygcrawl – og måtte efter en brav indsats sidenhen se sig passeret af den nærmeste konkurrent i orange badehætte, selvom han med nærmest alle midler – obstruction, vandsprøjt og højt humør - forsøgte at holde konkurrenten stangen.


Rasmus klar til at tage over ved første skifte. 

Første, andet og tredje skifte
Under behørige klapsalver og optimistiske tilråb fra holdkammeraterne gav Team Egedals førstemand, der kæmpede bravt og overlevede!, stafetten videre i første skiftezone, der lå ved broen tæt ved Nationalbanken.


Jeg klarede det! En stolt førstemand fra Team Egedal, Søren Larsen,
oppe af kanalerne og med en velfortjent medalje om halsen.

Nu tog Rasmus Raaschou over.


Der blev heppet, klappet og givet konstruktive tilråb undervejs.
Her er Rasmus Raaschou i aktion med støttende og taktfuldt klappende kollegaer på sidelinjen.

Og med sublimt udført brystsvømning samtlige 500 meter lykkedes det at overhale et par stafethold og avancere for Team Egedal inden anden skiftezone ved Højbro Plads/Gammel Strand. Her ventede idrætslærer Morten Parsholt, der pligtskyldigt forinden havde varmet op med lidt trippende løb langs ruten, så han var klar til svømmeturen. Morten kom i vandet, fik placeret sig på den rigtige side i skiftezonen, samtidig med at dagens første – og eneste regndryp satte ind. Også her blev der svømmet til den. Dejligt glid fremad i vandet. Og det gav optimisme og godt humør hos holdkammeraterne, der fulgte med langs ruten ”Morten Parsholt, Morten Parsholt, Morten Parsholt!”, lød det syngende fra førstemanden Søren, mens 29-årige Mathias, der også var gymnasielærer og den egentlige årsag til Team Egedals debut (og selv stillede til start i Christiansborg Rundt), råbte: ”Du kan godt overhale den næste også”.


Tredjemanden Morten Parsholt modtager glad og helt velfortjent sin
medalje.

Inden sidste skifte gjorde ”fjerdemanden” - holdets kvindelige islæt, Bianca Ehrlich-Eriksen, sig klar. Badehætten kom på hovedet med ordene: - Godt, så må I gerne grine af!. Der lød et øjebliks latter fra de glade holdkammerater – og så var Bianca ellers klar til at blive støttet i sin svømning fra tredje skiftezone ud for Kanal Cafeen og ind til målområdet.

”Go, Bianca, go!” lød det fra holdkammeraterne det sidste stykke ind mod mål, mens Bianca Ehrlich-Eriksen med kombineret brystsvømning og rygcrawl kæmpede sig i mål ”i koldt vand og ude af form”, som det lød efterfølgende fra holdets førstedame.


Det ser fint ud, Bianca! Holdkammeraterne følger intenst sidsteturen.


Bianca ind under og forbi den sidste bro inden opløbsstrækningen - i
fornem rygcrawl-stil.

De tre mandlige holdkammerater overvejede endda at springe i havnebassinet og svømme det sidste stykke sammen med holdets kvindelige islæt ind mod mål. Det blev dog ved tanken. ”Jeg synes ligesom, at jeg har svømmet nok for i dag”, lød det fra idrætslærer Morten Parsholt.

Bianca Ehrlich-Eriksen kom i mål i den samlede tid 52,58 minutter og kunne modtage holdkammeraternes og tilskuernes hyldest. Efterfølgende blev det til interview i målområdet.


Skønt det er klaret nu. Bianca fortæller i mikrofonen om oplevelsen.


Færdigt arbejde! Bianca får overrakt sin medalje.

Team Egedals tid gav holdet en 28. plads blandt de 39 hold. Og selvom man ikke lige blandede sig i topstriden, så kan man da godt afprøve medaljeskamlen! Så det blev også lige til en tur på podiet, for det humørfyldte og glade svømmeteam, der uden tvivl havnede i ”top 3” på humør-skalaen, og med ord som ”fedt” og ”fantastisk” konkluderede, at holdet var klar igen til tørnen næste år.


Vi prøver lige medaljeskamlen. Selvom det "kun" blev til en samlet
28. plads var det de fire friske deltagere fra Team Egedal vel undt at 
smugteste medaljeskamlen. 

Kronprinsessen kronede Krüger Stafettens vindere
Vindere blandt de 39 deltagende hold i Krüger Stafetten blev ”TrygFonden Kystlivredning 1” i tiden 26 minutter rent. Mandskabet var 1,37 minutter foran ”Nordsjællands Kystlivredningstjeneste” på andenpladsen og med ”Kalundborg Svømmeklub 3” som treer. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, der er protektor for Dansk Svømmeunion, glædede Dansk Svømmeunion og samtlige fremmødte med sin tilstedeværelse, og kronprinsessen overrakte efterfølgende præmier og uddelte håndtryk til de glade vindere af et arrangement, der med sit meget sociale element var en rigtig deltagersucces og en fornøjelig publikumstræffer.

På vegne af Dansk Svømmeunion
Tekst og foto: Morten Lyebalk


 






Cookieindstillinger