0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

2. netværksmøde på Sjælland

28-11-2008

Breddesektionens regionsudvalg for Nord- og Sydsjælland har afholdt sit andet netværks- og inspirationsmøde – denne gang var temaet erfaringer med træneransættelser.  

Af: 109

Mere end 25 repræsentanter for de sjællandske svømmeklubber banede sig en oktoberaften vej gennem myldretrafikken til Køge Svømmeklub.

Aftenens emne var træneransættelser, hvor to klubber fortalte om deres erfaringer i et par inspirerende oplæg. Mellem foredragene var der tid til spisning, og her gik snakken så livligt ved bordene, at det var svært at få ørenlyd. Lederne fra både små og store klubber fik vendt mange emner af fælles interesse.

Fra Kvik Kastrup berettede formand Jan Urban Hansen og eliteafdelingens leder Claus Lyder om ansættelsen af både cheftræner, og trænere for klubbens elite- og andethold. Forud for stillingsopslagene havde man i klubben nøje kortlagt de visioner og mål, der skulle arbejdes hen imod, og dermed profilerne for de nye trænere. Ved eventuelle udenlandske ansøgere ønskede klubben, at de kunne eller hurtigt lærte dansk, og at deres kulturelle og pædagogiske holdning var i tråd med de danske værdier.
I Kvik Kastrup havde man med omhu sammensat et beslutningsdygtigt ansættelsesudvalg, der havde både organisatorisk og svømmeteknisk viden. Man var meget omhyggelig med at behandle ansøgninger fortroligt og afholdte ansættelsessamtaler på neutral grund.

Sportschef Jan Hansen og formand Lars Warm fra Køge Svømmeklub fortalte dernæst, hvordan de havde grebet processen an ved ansættelse af ny elitetræner. Et stillingsopslag offentliggjort på en række danske og udenlandske svømme-hjemmesider resulterede i næsten 30 ansøgere fra stort set lige så mange nationer.

Lars Warm demonstrerede, hvordan man havde afholdt interviews med flere af de udenlandske ansøgere. Via fælles netopkobling og samtidig telefonkonference på Skype havde Køges repræsentanter og ansøger kunnet præsentere sig for hinanden. Ansøgeren kunne fremlægge sit CV på skærmen og samtidig give uddybende kommentarer over telefonen.
Køge Svømmeklub viste en PowerPoint præsentation med alt lige fra klubbens organisationsdiagram og svømmernes bedste tider, til billeder af klubhus, bassin og styrketræningslokale. På den måde fik ansøgeren et klart billede af, hvad klubben kunne tilbyde. Køge Svømmeklub havde været meget konkrete overfor udenlandske ansøgere og forlangt at de tog bopæl i Danmark – også med eventuel familie.

Hollænderen Jarbas in den Bosch blev den 1. august ansat som elitetræner i Køge, og han rundede aftenen af med at fortælle, hvorfor han havde vendt blikket mod Danmark.
I Holland er der kun ganske få fuldtidstrænere i svømning, så for Jarbas havde valget stået mellem at fortsætte som frivillig træner for det hollandske juniorlandshold, eller at satse på karrieren som fuldtidsansat i Køge. Jarbas fandt, at vi i Danmark trænede årgangssvømmerne mere målrettet end i Holland, men at svømmerne omvendt stoppede tidligere med at svømme herhjemme, så vi havde færre seniorsvømmere. Han opfordrede kraftigt til et bedre samarbejde klubberne imellem, men måtte samtidigt indrømme, at klubsamarbejdet også haltede i Holland. Selv var han indstillet på at vise vejen, og havde allerede aftalt en række inspirationsmøder med andre sjællandske trænere.


 






Cookieindstillinger